Produktaktuellt - Sök leverantörer, produkter och fabrikat!

Senaste nytt

​Peter Forestad blir ny ekonomichef för Hydroscand AB

2018-02-22
Nu är det klart att Peter Forestad tillträder som ny ekonomichef för Hydroscand AB med start den 1 mars. Befattningen omfattar ansvar för ekonomifunktioner i såväl Hydroscand AB som för Hydroscand A/S (Danmark). Läs mer.

Är det en klassfråga att bli en energitjuv?

2018-02-22
Att energieffektiviseringen kostar pengar det är väl ingen stridig fråga. Lampbyten och kabeldragningar med nya ljuskällor och kanske armaturer med helt ny teknik och prestanda har rullats ut på marknaden. Vi märker av de största företagen och deras energieffektiviseringsmetoder som pågår i full styrka. Så är det dessvärre inte med mindre företag som tar det avsevärt lugnt i denna mening. Läs mer.

Makita lanserar kompakt motorsåg med låg bränsleförbrukning och hög prestanda

2018-02-22
Makitas nya motorsåg EA3601F35B är lätt och kompakt, med en effekt på 1,7 kW och ett nytt luftrengöringssystem. Motorsågen är enkel att hantera, lämpar sig utmärkt för byggnadsarbeten och gårdsbruk, och har en tvåtaktsmotor som minskar skadliga utsläpp med över än 20 % jämfört med motorsågar med katalysator. Läs mer.

Avbrotten halverade på två år - Öresundskraft bland de säkraste elnäten i landet

2018-02-22
Modernisering och förstärkning av elnäten ger kortare elavbrott. Läs mer.

Movehome framtidssäkrar genom Smart hem-teknik

2018-02-22
Hustillverkaren Movehome var först med att digitalisera husaffären. Nu tas nästa steg då alla husmodeller blir ”Smart Home Ready” som standard. - Genom valet av ett öppet system baserat på trådlös teknik kan våra kunder enkelt utöka sitt smarta hem på egen hand. Det kallar vi att framtidssäkra på riktigt, säger Jennie Blom, marknadschef på Movehome. Läs mer.

Addnode Group-bolag samarbetar för starkare system vid kommunal karthantering

2018-02-22
De tre Addnode Group-företagen Adtollo, Sokigo och Symetri skapar tillsammans en lösning för kommunal MBK-hantering, TopoDirekt. Lösningen bygger på Topocad från Adtollo som klient, Sokigos ISM-lösning och Symetris Geodatakunskaper i databaser. Läs mer.

Hagmans Golvfärg – bästa valet under isen!

2018-02-22
Hagmans har Sveriges mest eftertraktade produkter för golvmålning, de ger ett snyggt, starkt och hållbart resultat. Inför säsong är det en god idé att se över underlaget i ishallarna och i Hagmans sortiment finns allt som behövs för golvmålningsarbeten både under isen och utanför rinken. Behöver ni måla om i er ishall eller annan sportarena? Kontakta Hagmans Nordics expert Bengt Johansson. Läs mer.

​Ingrid från Uppsala får åka Vasaloppet med Gunde Svan

2018-02-22
Ingrid Castillo, från Uppsala, får åka Vasaloppet den 4 mars med Gunde Svan. Ingrid var en av tre skidåkare som vann Preems tävling om personlig coachning av Gunde inför Vasaloppet. Nu avslöjar Gunde att Ingrid blir den som han ska följa genom hela loppet från Sälen till Mora. Läs mer.

RISE och Boliden odlar alger för att minska utsläpp av växthusgaser

2018-02-22
Kan algodlingar minska utsläppen av växthusgaser från metallindustrin? Det ska RISE och Boliden undersöka i ett gemensamt forskningsprojekt. Läs mer.